Geleneğin Tadı

Geleneğin Tadı

Osmanlı mutfağından günümüze asırlardır süregelen geleneksel bir şekerleme olarak lokum, Türk kültürünün farklı damak tatlarına hitap edecek şekilde tarihsel süreci içinde her zaman yer almıştır. Bayramlarda, özel günlerde ve hediyelik olarak her zaman hatırlana gelen lokum geçmişten günümüze kahvenin yanında da ikramlık olarak tüketilmiştir. Yine Türk şekercilik kültürünün en bilinen şekerleme türlerinden olan akide şekeri de Osmanlı sarayından bugünlere şekerleme kültürümüzün vazgeçilmez bir unsuru olarak var olmayı başarmıştır.

Babadan oğula el emeği ve üretimin gücüyle, geçmişten bugüne lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden kalabilmeyi başarmış ve yarınlara uzanan bir firma olarak Ali Uzun Şekercilik geleneksel lokum ve akide şekeri ile başladığı şekercilik yolculuğuna geleneğin incelmiş ağız tadını sürdürmek anlayışı ve uzun yıllar diplomasi misyonunun da tercih ettiği ürünleriyle şekercilik kültürünün yaşamasına ve tanıtımına katkıda bulunarak üretim ve satış faaliyetlerine devam etmektedir.

Firmanın kurucusu Ali Uzun kendisi gibi şekerci olan babası Osman Nuri’den mesleğin inceliklerini öğrenmiştir. 1923 yılında Ankara’ya göç eden aile geleneksel akide şekeri ve lokum üretimini sürdürür. Ve tarih 1935’i gösterdiğinde Ankara Ulus Karaoğlan’da babasından ayrılarak ilk dükkânın açılmasıyla Ali Uzun Şekercilik firması resmi olarak kurulur.

İlk yıllarda şekerciliğe akide şekeri, lokum çeşitleri, taze meyvelerden yapılan reçel üretimiyle başlayan firma, özellikle günümüzde kış mevsiminin vazgeçilmezi kaymaklı lokum, meyveli lokum, çikolatalı lokum, sakızlı lokum, yerli fıstıkla üretilen fıstıklı çifte kavrulmuş lokum ve zamanla çeşitlenen özgün tatlarıyla Ankara’nın sevilen üreticilerinden biri olmuştur. 1949 yılında yenilikçi yaklaşımıyla geleneksel şekercilik formatına çikolata üretimini de katar ve özel tasarım çikolata çeşitleri ile tüketicilerin beğenisi kazanır. O günlerden günümüze Ali Uzun Şekercilik damak zevkinden ödün vermeyenler için bir tutku olmaya devam ediyor.

Etiketler: geleceğin tadı
Ağustos 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR